Vopsitorie

Activitatea de vopsitorie auto include urmatoarele tipuri de lucrari auto:

  1. Pregatire suprafetelor pentru reparatii de vopsitorie auto (toate operatiunile se desfasoara in statia de pregatire) consta in realizarea urmatoarele operatiuni: examinarea cu atentie a suprafetelor de vopsit; degresarea integrala masini sau a pieselelor pe care urmeaza sa se aplice vopsea auto; se verificarea daca la tinichigerie s-au demontat toate elementele care nu trebuie vopsite ( bari, manere, chedere, bandouri, faruri, etc); se slefuieste toata suprafata care va fi vopsita, apoi se degreseaza suprafata; se aplica chitul, daca este cazul, iar dupa uscare se niveleaza cu smirghel de diferite dimensiuni; se izoleaza masina pentru a nu gaza piesele care nu se vopsesc; se aplica fuller-ul pentru protejarea si finisarea suprafatelor, se inlatura izolatia apoi piesele/masina se usuca in cabina; se izoleaza din nou masina; se efectueaza degresarea finala; se examineaza inca o data suprafata de vopsit, pentru a evita eventualele mici impuritati, defecte, etc.
  2. Vopsirea efectiva include operatiile: introducerea masini sau reperul/reperelor in cabina de vopsit; se pregateste cantitatea si nuanta de vopsea necesara in standul de vopsea; se aplica vopsea auto cu ajutorul pistolului de vopsire in numarul de starturi necesare; se aplica lacul de vopsea; se porneste cabina de vopsit pentru uscare.
  3. Finalizarea lucrarii de reparatii de vopsitorie auto: se scoate masina din cuptor; se inlatura izolatia masini; se verifica daca au aparut defecte, gazare si se remediaza eventualele defecte.
  4. Montarea pieselor demontate si alinierea tuturor elementelor de caroserie auto.